Niebieska fala

Polityka prywatności

1. Niezależnie od udziału w Loterii, LOTTE Wedel sp. z o.o. chciałaby stosować pliki cookies w celu gromadzenia danych statystycznych oraz prowadzenia działań reklamowych poprzez oferowanie Ci dopasowanej reklamy na odwiedzanych przez Ciebie stronach internetowych. W tym celu zbieramy i wykorzystujemy o Tobie takie informacje jak adres IP, rodzaj urządzenia, identyfikator użytkownika, ID formularza czy lokalizacja. Dane te będą przetwarzane przez okres do 2 lat od ostatniej wizyty na stronie Loterii.

Twoje dane będą przetwarzane, jeśli wyrazisz na to zgodę. Twoja zgoda lub jej brak nie ma żadnego wpływu na Twój udział w Loterii. Udzieloną zgodę możesz odwołać w dowolnym momencie, klikając odpowiedni link poniżej. Cofnięcie zgody nie wpłynie na zgodność z prawem czynności wykonanych przez nas wcześniej.

Obecnie nie wykorzystujemy plików cookie w celach marketingowych i statystycznych.

Masz również prawo zażądać, aby przetwarzane dane osobowe zostały skorygowane lub usunięte, aby przetwarzanie danych zostało ograniczone lub aby przechowywane dane osobowe zostały dostarczone użytkownikowi w przenośnym formacie. W przypadku chęci omówienia lub skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z Operatorem serwisu PMICOMBERA sp. z o.o. pod adresem: kontakt@pmi.pl. W każdej chwili możesz również wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

Administratorem Twoich danych osobowych jest LOTTE Wedel sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Zamoyskiego 28/30, 03-801 Warszawa. Odbiorcami danych osobowych będą zaufani dostawcy usług IT oraz marketingowych, w szczególności podmioty wymienione w pkt. 10 Polityki Prywatności.

2. Serwis nie zbiera automatycznie żadnych informacji, z wyjątkiem adresów IP oraz informacji zawartych w plikach cookies, na które składają się adres IP, rodzaj urządzenia, identyfikator użytkownika, ID formularza czy lokalizacja.

3. Cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

4. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu PMICombea sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie na zlecenie LOTTE Wedel sp. z o.o., będącym Administratorem Danych Osobowych.

5. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb (takich jak rozmiar ekranu urządzenia);
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze strony internetowej, co umożliwia ulepszanie jej struktury i treści;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu, dzięki której strona może wyświetlac spersonalizowane informacje dla Użytkownika;
  • działań reklamowych poprzez oferowanie Użytkownikom Serwisu dopasowanej reklamy na odwiedzanych przez nich stronach internetowych;

6. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

7. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

  • umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  • umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań (dalej „cookies marketingowe”)– te pliki są zbierane i wykorzystywane po aktywnym wyrażeniu zgody przez Użytkownika.

8. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

9. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu, ale odmowa wyrażenia zgody na wykorzystanie cookies marketingowych nie wpływa w żaden sposób na możliwość wzięcia udziału w Loterii.

10. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być również wykorzystywane przez dostawców następujących narzędzi, z których Serwis korzysta w ramach przetwarzania cookies marketingowych:

Usługa Rodzaj zbieranych informacji Cel Okres przetwarzania
Google Analytics Identyfikatory online: pliki cookies, IP, rodzaj urządzenia, identyfikator użytkownika, lokalizacja Zbieranie danych statystycznych 2 lata
DoubleClick Identyfikatory online: pliki cookies, IP, rodzaj urządzenia, identyfikator użytkownika, ID formularza, lokalizacja Prowadzenie działań reklamowych 90 dni
Facebook Identyfikatory online: pliki cookies, IP, rodzaj urządzenia, identyfikator użytkownika, lokalizacja Prowadzenie działań reklamowych 90 dni
AdWords Identyfikatory online: pliki cookies, IP, rodzaj urządzenia, identyfikator użytkownika, lokalizacja Prowadzenie działań reklamowych 540 dni
Google Tag Manager Identyfikatory online: pliki cookies, IP, rodzaj urządzenia Prowadzenie działań reklamowych 2 lata
Inis + Mrtarget Identyfikatory online: pliki cookies, IP, rodzaj urządzenia, identyfikator użytkownika, lokalizacja Prowadzenie działań reklamowych 90 dni
WP Identyfikatory online: pliki cookies, IP, rodzaj urządzenia, identyfikator użytkownika, lokalizacja Prowadzenie działań reklamowych 90 dni
The AdEx Identyfikatory online: pliki cookies, IP, rodzaj urządzenia, identyfikator użytkownika, lokalizacja Prowadzenie działań reklamowych 90 dni

11. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest na stronie www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

12. Zgodnie z praktyką przyjętą przez większość serwisów internetowych operator Serwisu przechowuje zapytania HTTP kierowane do naszego serwera. Oznacza to, że operator Serwisu zna publiczne adresy IP, z których Użytkownicy Serwisu przeglądają treści w nim udostępniane. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Znamy również:

  • czas nadejścia zapytania;
  • czas wysłania odpowiedzi;
  • informacje o błędach, jakie wystąpiły przy realizacji transakcji HTTP;
  • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez Użytkownika (referer link) – w wypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik;
  • informacje o przeglądarce użytkownika.